Afsluiten

Het is mogelijk om uw aansluiting gas en/of elektriciteit op eigen verzoek tijdelijk te laten afsluiten. U kunt daarbij kiezen voor het laten weghalen van de meetinrichting of voor het laten plaatsen van een slot. Aan deze afsluiting zijn kosten verbonden. Een afsluiting op eigen verzoek vraagt u aan via het Opdrachtformulier afsluiten heraansluiten .

In geval van wanbetaling, een situatie van einde levering of contractloos kan uw gas- en/of elektriciteitsaansluiting door de netbeheerder verplicht afgesloten moeten worden. Afhankelijk van de situatie kan de afsluiting ook uitgevoerd worden door het onderbreken van de energietoevoer buiten het perceel. Ook aan deze afsluiting zijn kosten verbonden.

Afsluiting is een tijdelijke situatie

De afsluiting betreft in alle gevallen een tijdelijke situatie. De periode van afsluiting duurt maximaal 12 maanden, gerekend vanaf het moment van afsluiting. Na het aflopen van deze termijn zal de netbeheerder de aansluiting definitief verwijderen. De kosten voor deze verwijdering zijn voor rekening van de contractant resp. eigenaar.

Heraansluiting

U bent afgesloten en wilt weer aangesloten worden. Wat moet u dan doen?

Vóórdat de heraansluiting uitgevoerd kan worden, moet er voldaan zijn aan 2 voorwaarden:
• Er dient een energieleverancier actief te zijn in het Centraal Aansluit Register (landelijk register).
• De kosten voor het afsluiten resp. het heraansluiten moeten vooraf zijn voldaan. U heeft hiervoor een factuur/facturen ontvangen.

Een heraansluiting vraagt u aan via het Opdrachtformulier afsluiten heraansluiten.

Kostenoverzicht afsluiting & heraansluiting

Wilt u weten wat de kosten zijn voor afsluiting en/of heraansluiting van gas of elektriciteit, klik dan hier.