Algemeen

U kunt zelf kiezen bij welke energieleverancier u elektriciteit en/of gas afneemt.
De verhuizing moet vooraf worden doorgeven aan uw leverancier. Deze zorgt er dan voor dat de verhuisgegevens tijdig bij N.V. RENDO zijn gemeld. Dat is noodzakelijk, omdat vooraf moet worden vastgelegd welke leverancier het energieverbruik op een aansluiting levert.

Meld uw oude adres af bij uw energieleverancier

  • Geef de verhuizing op tijd door aan uw energieleverancier – minimaal 2 weken van tevoren.
  • Geef de meterstanden binnen één week na de (sleutel)overdracht aan uw leverancier door.
  • Geef de meterstanden door aan uw energieleverancier van uw oude adres.

Kies een energieleverancier voor uw nieuwe woning

Meld u tijdig aan bij een energieleverancier op uw nieuwe adres, minimaal twee weken van tevoren. U kiest voor prijs, service of milieuvriendelijkheid of voor een ander kenmerk dat u in een leverancier aanspreekt. U moet een contract hebben voor de energie in uw nieuwe woning*.

*Heeft u nog geen overeenkomst, dan kunt u een leverancier verzoeken een overeenkomst en meterstandenformulier voor het nieuwe adres toe te sturen. Wanneer u uw verhuizing te laat meldt, dan kan de voor u vervelende situatie ontstaan dat u op het nieuwe adres geen gas en/of elektriciteit kunt gebruiken. N.V. RENDO zal namelijk aansluitingen afsluiten of bij nieuwbouw gesloten opleveren indien er voor de aansluiting geen leverancier bekend is.

De energieleverancier geeft uw verhuizing automatisch door

De energieleverancier brengt N.V. RENDO op de hoogte van uw verhuizing. U hoeft uw verhuizing dus niet aan de netbeheerder door te geven.

Uw EAN-code(s)

In Nederland heeft iedere gas- en elektriciteitsaansluiting een eigen EAN-code (European Article Number). Deze EAN-code is een uniek getal van 18 cijfers. Als u gaat verhuizen of wilt overstappen naar een andere leverancier, heeft u een EAN code nodig. Deze EAN code(s) zijn te vinden in het EAN-codeboek.

EAN-codeboek

 

Handige websites