Op 2 november worden de Computable Awards 2021 uitgereikt, dé belangrijkste ICT-prijzen van Nederland. Deze ‘Oscars’ worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Een onafhankelijke vakjury heeft het programma C-ARM genomineerd in de categorie ‘grootzakelijk ICT-project’. U kunt uw stem uitbrengen op de site van Computable.

Breng nu uw stem uit voor het programma C-ARM!

Lovende woorden van de jury
De regionale netbeheerders (Enexis, Stedin, Liander, Westland Infra, Enduris, RENDO en Coteq), EDSN als centraal faciliterende en beherende organisatie en CGI als technologie-partner, hebben zeer intensief, grootschalig en constructief met elkaar samengewerkt waardoor de realisatie dan ook wel gezien wordt als een huzarenstukje. Het programma Centralisatie Allocatie Reconciliatie en Meetdata (C-ARM) heeft op het onderdeel complexiteit van de jury van de Computable Awards een zeer hoge waardering gekregen. Daarnaast heeft dit programma ook een goede indruk achtergelaten als het om toegevoegde waarde voor de organisatie en samenleving gaat. Bovendien gooit C-ARM hoge ogen op het onderdeel innovatie. “Alle zeven netbeheerders hebben moed getoond door het eigenbelang ondergeschikt te maken aan het grotere geheel. Deze wijze van samenwerken zou een voorbeeld moeten zijn voor meer organisaties”, aldus de jury.

Het programma C-ARM
Het programma C-ARM laat alle netbeheerders centraal op één uniforme wijze werken. Veranderingen hoeven dus niet meer in zeven verschillende systemen te worden doorgevoerd. De netbeheerders gebruiken de C-ARM applicatie voor het administratief toekennen en verwerken van het elektriciteits- en gasverbruik. Dit is een belangrijke gezamenlijke stap om veranderingen in het energielandschap en een vrije energiemarkt met andere energiepartners mogelijk te maken. Daarmee is het ook een grote stap om de energietransitie in goede banen te kunnen leiden. Met de C-ARM-applicatie is feitelijk het ‘Nederlandse Energiekasboek’ vormgegeven en dus vitale nationale infrastructuur met impact op iedereen in Nederland.

Alle zeven netbeheerders, EDSN en CGI hebben nauw met elkaar samengewerkt om deze transitie binnen een jaar mogelijk te maken. Niet eerder is er zo intensief, grootschalig en constructief met elkaar samengewerkt.