Door de corona maatregelen is het uitrol van slimme meters enige tijd geleden stopgezet en wordt vanaf 28 april weer hervat. Dit kunnen we alleen doen met uw hulp en een aantal maatregelen in acht te nemen. De klanten die nu nog geen aanbieding hebben gehad voor een slimme meter, ontvangen binnenkort een brief met daarin een datum en tijdstip waarop de meter zal worden vervangen.

Slimme meter
De slimme meter is een digitale energiemeter die de meterstanden automatisch doorstuurt naar de energieleverancier. De energieleverancier kan zo gedetailleerde verbruiksoverzichten leveren. Dit geeft de eindgebruiker extra gemak en meer inzicht in het energieverbruik. Het plaatsen van de slimme meters levert een bijdrage aan een duurzame toekomst.

RENDO Netwerken heeft o.a. Energiewacht Groep aangewezen als de installateur om de meters te vervangen.

Maatregelen coronavirus
N.V. RENDO en Energiewacht Groep doen er alles aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De werkzaamheden van de monteur kunnen veilig worden uitgevoerd, met strikte inachtneming van de door ons opgestelde voorzorgsmaatregelen. We volgen hierbij de richtlijnen van de RIVM, de brancheorganisatie Techniek Nederland onderschrijft dit standpunt.

Werkzaamheden
Om de werkzaamheden goed en vlot te laten verlopen zal de bewoner de meterkast vrij toegankelijk moeten maken. Gemiddeld zit de bewoner dan ongeveer 20 minuten zonder gas en stroom. Hierna kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden van de slimme meter.

Meer weten?
Meer informatie over de slimme meter kunt u vinden op onze website.