De komende jaren werkt NV RENDO aan een toekomstbestendig elektriciteitsnet. Dit om de elektriciteitslevering ook in uw omgeving betrouwbaar en veilig te houden. Dit doen we buurt voor buurt. Als netbeheerders noemen we dit de Buurtaanpak.

Wat gaan we doen?

In de Oostermeenthe gaan we aan de slag om het elektriciteitsnet uit te breiden en te versterken. Zo vervangen we de elektriciteitskabels, leggen we nieuwe aansluitkabels en moeten we werkzaamheden uitvoeren in uw meterkast. Daarnaast plaatsen we nieuwe elektriciteitshuisjes.

We verdelen het werkgebied in een aantal deelgebieden en starten in het gebied rondom de Westercluft. Zie hiervoor de overzichtskaart. Zodra duidelijk is in welke volgorde we de laatste deelgebieden gaan uitvoeren wordt dit toegevoegd aan deze pagina. In de planning is te zien wanneer er in een deelgebied gestart wordt.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met onze aannemer.

Hoe ziet het elektriciteitshuisje eruit?

Het elektriciteitshuisje is een belangrijk onderdeel van het elektriciteitsnetwerk. In uw buurt plaatsen we elektriciteitshuisjes in de kleur dennengroen.
Hieronder ziet u hoe zo’n elektriciteitshuisje er uit ziet.

Planning

Voorlopige planning Wat gaan we doen?
Oktober 2024 Eerste schop in de grond voor de werkzaamheden in deelgebied 1.
Tweede kwartaal 2025 Vervolg Buurtaanpak deelgebied 2.
Derde kwartaal 2025 Deelgebied 3
Vierde kwartaal 2025 Deelgebied 4

Update Buurtaanpak Oostermeenthe 25 februari 2025

Sinds 30 september werken we aan de verzwaring van het elektriciteitsnet aan de Westercluft. Op dit moment zijn de werkzaamheden aan het hoofdnet afgerond en werken we hard aan het overzetten van alle huisaansluitingen op het nieuwe net.

Alle woningen krijgen namelijk een nieuwe huisaansluitkabel, daardoor moeten er ook werkzaamheden in de meterkast uitgevoerd worden. Inmiddels zijn we op driekwart van de werkzaamheden en verwachten we deze eind maart af te ronden! Door onze werkzaamheden zorgen we voor een toekomstbestendig elektriciteitsnet.

Nadat alle woningen overgezet zijn op de nieuwe kabel zullen we de oude kabels verwijderen uit de grond van het openbare gebied. Dit doen we op de plekken waar de oude kabels bereikbaar zijn. Dit betekend dat de stoep op bepaalde plekken weer tijdelijk open gaat. Het verwijderen van de oude kabels is een verplichting die geldt vanuit de gemeente Steenwijkerland. Ook willen we geen afval achter laten in de grond.

Na het verwijderen van de oude kabels zijn alle werkzaamheden aan de Westercluft afgerond en gaan we verder naar deelgebied 2 aan de Oostercluft.

Meer weten?

Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat we de elektriciteit tijdelijk afsluiten. Zo kunnen onze monteurs veilig hun werk doen. Als dit voor u geldt ontvangt u hierover tenminste 3 werkdagen van tevoren per brief bericht.

In uw buurt vervangen we ook een groot gedeelte van de aansluitkabels. Hiervoor hebben we toegang nodig tot uw woning, tijdens de werkzaamheden zult u dan tijdelijk geen gebruik kunnen maken van elektriciteit. Onze monteur of aannemer neemt vooraf contact met u op om een afspraak te maken.

Kabels en leidingen liggen vaak onder het trottoir of weg. Het kan zijn dat tijdens de werkzaamheden een deel van het trottoir en/of weg niet beschikbaar is. Om hinder zoveel mogelijk te beperken leggen we bruggetjes neer over de opengebroken wegdelen. Hierdoor zorgen we ervoor dat woningen en/of bedrijfspanden bereikbaar blijven.

Door middel van een brief laten wij u vooraf zo goed mogelijk weten welke hinder u kan ervaren en wat de planning is van de werkzaamheden.

Dit is momenteel niet mogelijk. Het kan zijn dat dit in de toekomst wel mogelijk is om een verzwaring van een huisaansluiting gelijktijdig met de andere werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Wij zijn als netbeheerder verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid en instandhouding van ons elektriciteitsnet. Eén van onze taken is het uitbreiden, onderhouden en vernieuwen van deze energienetten. Doordat er meer elektriciteit wordt gebruikt om te koken, auto’s op te laden en huizen op te warmen, is er ook meer elektriciteit nodig. Dit vraagt veel van het elektriciteitsnet. Door meer elektriciteitshuisjes te plaatsen, worden de huidige elektriciteitshuisjes ontlast. Op deze manier voorkomen we in de toekomst storingen door overbelasting van het net.

Overige vragen?

Meer weten over de Buurtaanpak, klik dan hier. Heeft u nog andere vragen over de Buurtaanpak of de werkzaamheden in uw buurt?
Mail ons dan via buurtaanpak@rendo.nl