Het TF signaal stopt

Per 1 juli 2021 stopt het TF-signaal. Het TF-signaal maakt het mogelijk dat een elektriciteitsmeter schakelt tussen dag- en nachttarief. Ook andere toepassingen kunnen aangesloten zijn op dit schakelmechanisme, bijvoorbeeld elektrische boilers of portiekverlichting.

Slimme meters kunnen zelf schakelen tussen een dag- en nachttarief. Heeft u een slimme meter, dan verandert er dus niets. Heeft u geen slimme meter of een meter die geen dubbeltarief kan meten, dan heeft u hier mogelijk bewust voor gekozen. Tot en met 2020 deed N.V. RENDO namelijk bij alle aansluitingen het aanbod om bestaande gas- en elektriciteitsmeters te vervangen door slimme meters.

Tijdig alternatief

Maakt u gebruik van TF-schakeling voor het opwarmen van uw elektrische boiler, of voor een andere schakelgestuurde toepassing? Zorg dan tijdig voor een alternatief. Vraag uw installateur welke oplossing voor uw situatie mogelijk is.

Veelgestelde vragen over het TF-signaal

Speciaal voor het onderwerp TF-signaal en het stoppen van het TF-signaal per 1 juli 2021 hebben wij een overzicht gemaakt van de veelgestelde vragen en de antwoorden. Voor het aanvragen van een slimme meter kunt u het contactformulier gebruiken. Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen onze afdeling Klant & Markt, telefoon 0522-856895.