Storingsmelding

Heeft u geen gas of stroom? Een storing kunt u 24 uur per dag melden via het gratis nationaal storingsnummer. Onze storingsmonteurs zetten zich in om binnen 2 uur na de melding aanwezig te zijn om de storing of gaslucht te verhelpen. Bel gratis het nationaal storingsnummer voor gas en stroom: 0800-9009.

Spanningsklachten

Spanningsklachten kunnen niet worden gemeld via het nationaal storingsnummer, maar middels het contactformulier spanningskwaliteit.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actuele storingen

Er zijn momenteel geen storingen bij ons bekend.

Naar storingsoverzicht

Verhelpen storingen

Om storingen te voorkomen werkt N.V. RENDO continu aan de kwaliteit van het elektriciteits- en gasnet. Toch kunnen storingen in netten en technische componenten, weersinvloeden, wegenreconstructies en grondverzakkingen, maar ook het stuktrekken van leidingen of kabels bij graafwerkzaamheden een gas- of stroomstoring veroorzaken. Ook bij onderhoudswerkzaamheden kan het voorkomen dat uit veiligheidsoverwegingen het gas tijdelijk wordt afgesloten. Wij proberen dit altijd te voorkomen of tot een minimum te beperken.

Geef uw storing 24 uur per dag door via het gratis nationaal storingsnummer 0800 – 9009. Aan ons gemelde storingen of gasluchtmeldingen in ons gasnet, worden zo snel mogelijk door ons onderhoudsteam verholpen. Wij streven ernaar binnen 2 uur na melding aanwezig te zijn om de storing of gaslucht te verhelpen.

Schade voorkomen

  • Apparatuur in Nederland moet bestand zijn tegen spanningsschommelingen. Om uw apparatuur toch extra te beschermen, zijn er diverse producten te koop die beveiligen tegen overspanning.
  • Loopt uw bedrijfsvoering gevaar als apparatuur langdurig uitvalt door storing? Schaf dan een noodstroomvoorziening of noodaggregaat aan.

Vergoedingen

Wij bewaken de kwaliteit van ons elektriciteits- en gasnet en proberen onderbrekingen zo veel mogelijk te voorkomen en zo snel mogelijk op te lossen. Hiervoor is het noodzakelijk dat storingen zo spoedig mogelijk worden gemeld via het gratis nationaal storingsnummer (0800-9009) dat 24 uur per dag gratis bereikbaar is.

Als een stroom- of gasonderbreking is veroorzaakt in het elektriciteits- of gasnet van N.V. RENDO en deze niet tijdig is verholpen, heeft u onder bepaalde voorwaarden recht op een tegemoetkoming in het geleden ongemak. Deze vergoeding is afhankelijk van het net, uw aansluiting en de duur van de storing. De onderbrekingsduur begint op het moment van de eerste melding. Bekijk hier een overzicht van compensatievergoedingen.

Recht op vergoeding

Wanneer u recht hebt op een compensatievergoeding hoeft u in principe zelf geen actie te ondernemen. Wij zullen schriftelijk contact met u opnemen. Mocht u echter na 6 weken nog niets van N.V. RENDO hebben gehoord, dan kunt u zich melden door het compensatieformulier in te vullen. Wij zorgen dan alsnog voor een snelle afhandeling.