De kosten voor het laten verwijderen van de gasaansluiting voor consumenten worden binnenkort (tijdelijk) volledig gesocialiseerd. Dat heeft Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) op 18-11-2020 in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Dit betekent dat de kosten voor verwijdering niet meer door de consumenten worden betaald die van het aardgas afgaan maar dat deze worden verrekend in de tarieven van de netbeheerders. De regeling moet nog een aantal wettelijke procedures doorlopen. We verwachten dat de nieuwe regeling 1 maart 2021 ingaat.

Veilig verwijderen
De gasaansluiting afsluiten (door het plaatsen van een slot op de meetinrichting) is geen oplossing voor consumenten die definitief van het gas af willen. Dit mag alleen tijdelijk, omdat het op lange termijn geen veilige oplossing is. Wie definitief van het gas af wil, moet de volledige gasaansluiting laten verwijderen. In zijn brief benadrukt ook de minister dat het verwijderen van de gasaansluiting de enige veilige manier is om een woning gasloos te maken.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het nieuwsbericht op de website van Netbeheer Nederland of naar de brief van minister Wiebes.

Wat betekent dit voor u?
Wat dit voor u betekent is afhankelijk van uw specifieke situatie. Indien u vragen heeft verwijzen wij u naar onze F.A.Q. waar u antwoorden kunt vinden op de meest gestelde vragen.