Storingsmelding

Heeft u geen gas of stroom? Een storing kunt u 24 uur per dag melden via het gratis nationaal storingsnummer. Onze storingsmonteurs zetten zich in om binnen 2 uur na de melding aanwezig te zijn om de storing of gaslucht te verhelpen.

Bel gratis het nationaal storingsnummer voor gas en stroom:
0800-9009.

Actuele storingen

Er zijn momenteel geen storingen bij ons bekend.

Tips bij storingen

Heeft u geen stroom, geen gas of ruikt u gas en vermoedt u een gaslek? Dit is wat u als eerste moet doen bij een:

  • Gasstoring: controleer of de gaskraan open staat.
  • Gaslek: open alle ramen en deuren en draai de hoofdgaskraan dicht.
  • Stroomstoring: controleer de schakelaars in de meterkast.

Spanningsproblemen

Als de spanning op ons elektriciteitsnet goed is, werken elektrische apparaten normaal. Maar als de spanning afwijkt, ontstaan er spanningsproblemen. Meestal betekent dit dat de spanning te hoog of te laag is op ons energienet. Op zonnige dagen wordt er bijvoorbeeld veel stroom opgewekt, maar te weinig verbruikt. Hierdoor kan de spanning op ons elektriciteitsnet te hoog worden.

U merkt dit doordat uw omvormer zichzelf automatisch uitschakelt om veiligheidsredenen. Gelukkig gaan uw elektrische apparaten in huis hier niet kapot van. Ook kan er een te lage spanning ontstaan als er tegelijkertijd veel elektriciteit wordt gevraagd. Bijvoorbeeld wanneer mensen ’s avonds thuiskomen en tegelijkertijd hun elektrische auto willen opladen. Als de spanning te laag is, kunt u dit merken doordat uw lampen gaan knipperen.
Spanningsproblemen kunnen niet worden gemeld via het nationaal storingsnummer, maar middels het formulier spanningskwaliteit.

Vergoedingen

Wij bewaken de kwaliteit van ons elektriciteits- en gasnet en proberen onderbrekingen zo veel mogelijk te voorkomen en zo snel mogelijk op te lossen. Hiervoor is het noodzakelijk dat storingen zo spoedig mogelijk worden gemeld via het gratis nationaal storingsnummer (0800-9009) dat 24 uur per dag gratis bereikbaar is.

De aansprakelijkheid van N.V. RENDO voor schade als gevolg van een stroom- of gasonderbreking, een gebrekkige aansluiting of een gebrekkig transport, is geregeld in de algemene voorwaarden.

Als een stroom- of gasonderbreking is veroorzaakt in het elektriciteits- of gasnet van N.V. RENDO en deze niet tijdig is verholpen, heeft u onder bepaalde voorwaarden recht op een tegemoetkoming in het geleden ongemak. Deze vergoeding is afhankelijk van het net, uw aansluiting en de duur van de storing. De onderbrekingsduur begint op het moment van de eerste melding. Bekijk hier onder het overzicht van compensatievergoedingen.

Veilig graven (in de tuin)

De Nederlandse grond ligt vol met kabels en leidingen voor gas, elektriciteit, water, riolering, internet en telefonie. Door graafwerkzaamheden in de tuin kunt u deze beschadigen. Dit kan storingen veroorzaken en dus overlast. Ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Gaat u viooltjes planten of de tuin omspitten, dan is de kans nihil dat u een kabel of leiding raakt. Maar gaat u dieper graven, lees dan hieronder hoe u dit veilig doet. Wilt u weten waar de kabels en leidingen in de grond liggen doe dan een KLIC melding bij het kadaster.

KLIC melding

RENDO heeft veel kabels en leidingen in de grond liggen. Zo’n 27 procent van de stroomstoringen in Nederland wordt veroorzaakt door graafschade. Het beschadigen van kabels of leidingen kan verstrekkende gevolgen hebben. U kunt schade voorkomen door zorgvuldig te werk te gaan. Zorg dat u weet waar de kabels en leidingen liggen, vóór u gaat graven. U kunt informatie hierover opvragen bij het Kabels- en Leidingen Informatie Centrum (KLIC). Het KLIC is onderdeel van het Kadaster. RENDO geeft aan KLIC door waar de leidingen en kabels zich bevinden. Als u graafwerkzaamheden gaat uitvoeren, moet u dit uiterlijk twee werkdagen van te voren laten weten via een zogenoemde KLIC-melding [bron: www.kadaster.nl]. Na deze melding krijgt u tekeningen van de kabels en leidingen op uw perceel. Soms wijkt de feitelijke situatie af van de tekeningen. Daarom is het aan te raden om eerst proefsleuven te maken.