Storingsmelding

Heeft u geen gas of stroom? Een storing kunt u 24 uur per dag melden via het gratis nationaal storingsnummer. Onze storingsmonteurs zetten zich in om binnen 2 uur na de melding aanwezig te zijn om de storing of gaslucht te verhelpen. Bel gratis het nationaal storingsnummer voor gas en stroom: 0800-9009.

Spanningsklachten

Spanningsklachten kunnen niet worden gemeld via het nationaal storingsnummer, maar middels het contactformulier spanningskwaliteit.

Nationaal storingsnummer gas en stroom

Nationaal storingsnummer gas en stroom.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actuele storingen

Er zijn momenteel geen storingen bij ons bekend.

Naar storingsoverzicht

Tips bij storingen

Stroomstoring, gasstoring of gaslek?

Heeft u geen stroom, geen gas of ruikt u gas en vermoedt u een gaslek? Dit is wat u als eerste moet doen bij een:

 • gasstoring: controleer of de gaskraan open staat.
 • gaslek: open alle ramen en deuren en draai de hoofdgaskraan dicht.
 • stroomstoring: controleer de schakelaars in de meterkast.

Wat u kunt doen tijdens een storing

Wij zetten ons zich iedere dag in voor een betrouwbare gas- en energievoorziening. In geval van een storing zorgen wij ervoor dat u hier zo weinig mogelijk hinder van ondervindt. Toch kan het voorkomen dat u tijdelijk geen gas of energie af kunt nemen. Voor die momenten geven wij u tips over wat kunt u doen tijdens een storing. Ook vindt u informatie over wat u vooraf kunt doen om schade door een energieonderbreking te voorkomen.

Meer tips

Meer nuttige tips vindt u ook op energieveilig.nl. Daar vindt u diverse soorten tips en trucs die u helpen bij het bewuster omgaan met energie, zoals de tip om uw telefoon op te laden via uw laptop of om de koelkastdeuren gesloten te houden tijdens een stroomstoring of -onderbreking.

Houd uw koelkast en vriezer gesloten

 • In een uitgeschakelde koelkast blijft eten ongeveer 4 uur goed
 • Eten blijft in een uitgeschakelde halfvolle vriezer +/- 24 uur goed
 • Als de vriezer vol is, blijft eten ongeveer 48 uur goed

Houd de warmte in uw huis

 • Sluit alle ramen, deuren en gordijnen
 • Gasstoring? Gebruik een elektrische kachel

Schade voorkomen

 • Apparatuur in Nederland moet bestand zijn tegen spanningsschommelingen. Daarnaast zijn er diverse producten die beveiligen tegen overspanning.
 • Heeft u een bedrijf of loopt u risico als apparatuur langdurig uitvalt? Schaf dan een noodstroomvoorziening of noodaggregaat aan.

Andere tips

 • Bewaar een zaklamp (met batterijen) in uw meterkast.
 • Zet apparatuur uit, zodat deze niet onverwachts aanspringen na een storing.

Vergoedingen

Wij bewaken de kwaliteit van ons elektriciteits- en gasnet en proberen onderbrekingen zo veel mogelijk te voorkomen en zo snel mogelijk op te lossen. Hiervoor is het noodzakelijk dat storingen zo spoedig mogelijk worden gemeld via het gratis nationaal storingsnummer (0800-9009) dat 24 uur per dag gratis bereikbaar is.

De aansprakelijkheid van N.V. RENDO voor schade als gevolg van een stroom- of gasonderbreking, een gebrekkige aansluiting of een gebrekkig transport, is geregeld in de algemene voorwaarden.

In het algemeen geldt dat netbeheerders niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor schade als gevolg van stroom- of gasonderbrekingen. U kunt zich daarvoor verzekeren. Voor consumenten kan dit worden opgenomen in de inboedelverzekering en voor zakelijke klanten in de bedrijfsschadeverzekering. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met uw verzekeraar.

Als een stroom- of gasonderbreking is veroorzaakt in het elektriciteits- of gasnet van N.V. RENDO en deze niet tijdig is verholpen, heeft u onder bepaalde voorwaarden recht op een tegemoetkoming in het geleden ongemak. Deze vergoeding is afhankelijk van het net, uw aansluiting en de duur van de storing. De onderbrekingsduur begint op het moment van de eerste melding. Bekijk hier een overzicht van compensatievergoedingen.

Recht op vergoeding

Wanneer u recht hebt op een compensatievergoeding hoeft u in principe zelf geen actie te ondernemen. Wij zullen schriftelijk contact met u opnemen. Mocht u echter na 6 weken nog niets van N.V. RENDO hebben gehoord, dan kunt u zich melden door het compensatieformulier in te vullen. Wij zorgen dan alsnog voor een snelle afhandeling.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig graven

Veel storingen worden veroorzaakt door graafwerkzaamheden. Er liggen veel kabels en leidingen in de grond die geraakt kunnen worden. Dit kan ook nog eens leiden tot gevaarlijke situaties.

Tips Veilig graven